вторник, 10 март 2009 г.

Веселие по време на кризаДенят е неделя, 8и март и за капак - празник на жената. Отидох с компания в едно от "моите" заведения /не съм собственик, но трябва да се замисля за истинско мое :)/. Свиреше един приятел саксофонист и се получи доста приятно. Заведението беше пълно с красиви жени, идваха на талази...но още към 12 започнаха пак на талази да си тръгват. Решихме да сменим мястото и тъкмо да потеглим, токът на моя приятелка падна! Това не ни спря. Останахме три момичета, които имаха нужда още дълго да се забавляват...
Хванахме такси, натоварихме се трите на задната седалка /принцип - никога не сядай до шофьор на такси ако си жена, личен опит/ и тръгнахме към моята приятелка да си сменя обувките. По пътя аз не спрях да се майтапя с шофьорските способности на таксиджията и му обяснявах, че има шанс някой ден да кара като мен /жената/... накарах го да кара много бързо по забранена тясна улица на заден ход и загасени фарове /щеше да ни очисти/. :)))
Два часа след полунощ и вече бяхме в следващото заведение. Влязохме с цялата си еуфория и това направи шока още по-голям - бяхме ние и още десетина души заедно с целия персонал! Празник! Питам Dj какво става?! А той се смее и вика, че бил поръчан само за нас и другите били отпращани... :)) Направихме си пълна фотосесия - на стената, на огледалата, на пода, на колоните, абе където ни падне, важното е да е в по-абсурдна поза. :)
Писна ни да се снимаме и решихме да пеем. Къде ако не в караоке. Не бях обръщала внимание как изглеждат входните врати на повечето заведения.. е, сега имах пълната възможност да ги разгледам в детайли, защото само това бе достъпно :) Накрая таксито, което ни разхождаше, ни спря пред единственото място, където може да има хора в четири сутринта. Мястото беше потресаващо, такова, че не искам да му изричам името. От "онези" заведения,които искам да ги забранят със закон. Казах на шофьора, че ще влезем и ако не излезем веднага, да вика линейка! :))
Колкото и да ми е тъжно, имаше доста хора, представям си в по-ранните часове какво е било. По пода бяха постлани няколко гори в друго материално състояние... До нас се залепи един матов тип от друг етнос и започна да трака на долното си инструментче. Идилията беше пълна! Всичко това трябва да се изследва като природен феномен и какво трябва да е засегнато в мозъка на човек, че да му харесва.

Изпратихме се една по една и грам не съжалихме. Нощта беше различна, нетипична и точно в това беше чарът...

3 коментара:

  1. "До нас се залепи един матов тип от друг етнос и започна да трака на долното си инструментче. Идилията беше пълна!"
    Това ми е любимо :-)

    ОтговорИзтриване